lauantai 30. kesäkuuta 2012

Saat vihdoin laukata vapaana, vapaana kivusta ja särystä.
Leikkiköön puhdas tuuli pörröisellä harjallasi
 siellä, missä hevosen on hyvä olla. 

Kiitos vuosista valmennuskumppaninani,
kiitos siitä kaikesta mitä opetit.
Kiitos suuresta sydämestäsi, jota kerran pääsin lähelle.

Lepää rauhassa, suuri ystäväni.

Metsäkylän Asta
2002-2012


10

A friend meets a friend.


Ihana ystäväni Suvi kävi Turussa tällä viikolla. Torstaina nähtiin tallilla, kun kaveri tahtoi nähdä paljon puhutun Winnien. Suvi on taas yksi niistä ystävistä jotka ovat saaneet nähdä ja kuulla Winniestä vain blogin ja facebookin kautta, joten paineet oli tottakai suuret saada Winnie näyttämään parhaat puolensa. ;)


Varustin ponin tarhassa (kentällä siis), jotten sotkisi tallityöntekijöiden tarhavuoroja kovin kamalasti. Helpoimmalta ratkaisulta tuntui ratsastaa ponia se puolisen tuntia sen tarhavuoron aikana ja jättää se sitten jatkamaan ulkoiluaan, kun sillä kerran oli vähän normaalia pidempi tarhavuoro muutenkin.
Verkkailin ponia taas pitkään käynnissä, sillä liikutuksen piti olla rokotuksen jäljiltä vielä normaalia kevyempää. Tein neliökahdeksikkoa, jolloin käännöksiä tuli tehtyä paljon. Tämän olen nyt parin viime ratsastuskerran aikana havainnut erittäin hyödylliseksi tehtäväksi Winnien kanssa! Poni joutuu keskittymään paljon enemmän ja itsenikin täytyy ratsastaa tarkemmin alusta asti.


Meidän molempien keskittyminen herpaantuu helposti yleisön edessä, joten voitte kuvitella mitä ponille ja mun ratsastukselle tapahtui kun Suvin lisäksi ponin/tallin omistaja ilmestyi kentän laidalle katsomaan ratsastusta. Oli kuitenkin helpottavaa kuulla, että siinäkin kunnossa ( epätasaisena ja liian kiireisenä) poni näytti kehittyneen todella paljon viime syksyisestä, jolloin omistaja on minut viimeksi nähnyt Winnien selässä.



Lopulta Winnie alkoi toimia ravissa oikein kivasti - se pyöristyi ja pysyi suhteellisen tasaisessa muodossa ja pehmeänä suustaan. Otin laukkaa muutaman kierroksen pääty-ympyrällä molempiin suuntiin ja olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvä Winnie oli etenkin oikeaan kierrokseen. Oletin sen vain viilettävän hurjaa vauhtia kaula pitkänä, kun se ei ole päässyt lauantain jälkeen kunnolla liikkumaan rokotuksen vuoksi. Tamma oli kuitenkin oikein hyvin kuulolla ja laukkasi vieläpä aika lyhyessä muodossa! Jes, hieno poni. :) Ei sentään tarvinnut hävetä ponia, korkeintaan omaa ratsastusta vain. Ainakin poni antoi Suville hyvän ja todenmukaisen kuvan itsestään - niin hyvistä kuin huonommistakin hetkistään ratsastettavana.


Kiitos kuvista Suville! Jonkin verran lisää näitä saan varmaan lähipäivinä kun kaveri lähettää omalla kamerallaan kuvatut otokset. :)
2

torstai 28. kesäkuuta 2012

I love my new bridle.




13

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Pictures!



Tässä muutamia kuvia vielä viikonlopulta. Winnie poserasi seppeleensä kanssa ( ja lopulta söi sen), Monsterin kanssa kävin laukkailemassa erittäin tahmaista tahtia pellolla kun Nenna otti kuvia ja itse kävin kuvailemassa kaveria samaisella pellolla Kosu- hepan kanssa.

Winnie sai muuten uudet suitset! Ostin tammalle mustat meksikolaiset, jotka aijon tuunata itse kunhan tarvikkeet siihen saapuvat netistä... :) 












18

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Villiponi!


Lauantaina juoksutin Winnietä irtona oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla. Yleensä juoksutus on ollut "juoksutusta irtona", eli Winnie on hallitusti ravannut/laukannut ympärilläni vapaana sen mukaan, miten olen sitä komentanut. Nyt aloitettiin työskentely maastakäsin; Winnie sai olla heti vapaana ja se olikin yllättävän hyvin kuulolla! Se oli terävä ja herkkä, seurasi ravissa lähellä minua mutta kuitenkin kunnioittaen ihmisen omaa tilaa.




Tässä tilan kunnioittamisessa ollaan oikeastaan viimeisen viikon aikana menty todella paljon eteenpäin. Winnie pysyy ihan oikeasti koko ajan vähintään metrin päässä minusta liikkeessä ja pysähdyksessäkin se jää noin puolen metrin päähän. Tamma on siis kosketusetäisyydellä, mutta hillitsee itsensä eikä enää töki turvallaan. Puoli vuotta sitten tamma kyllä seurasi perässä, mutta pysähdyksessä se oli huolimaton ja törmäsi minuun voimalla tai vähintäänkin tökki ja tuuppi turvallaan. Nyt tämä on jäänyt kokonaan pois, kun olen alkanut olla tarkempi ja vaatia hevoselta enemmän.

Winnie toimi todella hyvin ja oli kuulolla - se juoksi innoissaan perässäni ja heitti muutaman ilopukinkin. Hypyt ja loikat eivät kuitenkaan suuntautuneet mua kohti, niinkuin toisinaan vielä puoli vuotta sitten. Nyt tamma hyppii ja riehuu, mutta tekee sen mun tilan ulkopuolella eikä ihmistä kohti. Oli ihanaa huomata miten Winnie oikeasti kuuntelee mua ja myös leikkii seurassani. :)

Kun poni kerran niin kovasti innostui, niin kannustin sitä purkamaan ylimääräistä energiaansa. Ei tarvinnut paljon käskeä, kun tamma jo viiletti kahdeksikkoa ympäri kenttää pukitellen ja kiihdytellen. Se liike mitä tuosta pienestä ponista irtosi, oli ihan mieletöntä! Wau, sitä oli mahtavaa katsella.

Kun poni oli saanut juosta kyllikseen, otin sen kiinni ja kiipesin selkään. Ravailin ehkä vartin verran ja lopetin, kun poni toimi kivasti. On se vaan niin hieno! :)

































































































2

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Superponi!

Tänään oli ihan tosi pitkä päivä tallilla! Menin puoli kymmeneksi ja tulin kotiin seitsemän maissa. Välissä kävin vain syömässä ja vaihtamassa vaatteet. Päivän aikana ehti tapahtua vaikka ja mitä, enkä edes yritä kaikkea ympätä yhteen postaukseen. :) Tiivistettynä siis liikutettiin yhdessä parin kaverin kanssa Juli, irtojuoksutin Winnietä, työskentelin maastakäsin ja lopuksi vielä ratsastin hetken ilman satulaa. Monster-ponilla kävin taas maastossa ja lopuksi ratsastin Rölli -vuoniksen. Omien ratsastusten välissä käytiin vielä kuvaamassa kaveria läheisellä pellolla hoitoheppansa kanssa, putsattiin karsinoita, tarhattiin heppoja ja vaikka mitä muuta.

Julin kanssa päästiin tekemään jotain ihan uutta ja ihmeellistä, saatiin kokeilla vikeltämistä! Vietävä miten hauskaa touhua tuo oli, yllättävän vaikeaa ja jännittävää kylläkin. :D Nyt ihan tosissani harkitsen vikeltämisen aloittamista jossain huonokuntoisten senioreiden alkeisryhmässä, perämetsän vikeltäjissä. ;)











9

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Hyvää Juhannusta!

8

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Vasemman laukan mestari

Lihakseni ovat aivan jumissa. AIVAN - JUMISSA. Ilmeisesti olin unohtanut kuinka paljon töitä Julin selässä täytyy tehdä jos sen haluaa saada liikkumaan edes jotenkuten. Winnien selässä mun ei tarvitse kuin istua ja matkustaa, näyttää ohjalla vähän suuntaa minne mennään. Istunta taas kertoo askellajin.

Tehtiin tunnilla kolmikaarista kiemurauraa erilaisin variaatioin. Alku meni räpeltäessä kun yritin saada ponin hereille ja liikkumaan eteenpäin, mutta jossain vaiheessa Julikin löysi oman moottorinsa ainakin jossain määrin. Itseasiassa poni oli oikein kiva ratsastaa, kun se pysyi liikkeessä ja oli ihan ratsastettavissa!

Meitä säälittiin ja laukkatehtävää tehtiin ensin vasempaan kierrokseen. Julitahan kun siis nostaa lähes poikkeuksetta aina vain vasemman laukan. Ponin selässä on eräs valmentajakin käynyt joskus " näyttämässä miten se oikea laukka nostetaan", mutta vasentahan sieltä silloinkin vain tuli. Kahden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat tämän kahdeksan vuoden aikana, kun olen tasaisella saanut nostettua oikean laukan tämän ponin kanssa!


Vasemmassa kierroksessa Juli oli yllättävän hyvä laukassa. Nostot olivat suht teräviä ja tempokin laukassa riittävä. Oikealle päin nousi sitä vasenta laukkaa, kunnes viimeisellä kerralla poni yllätti kun sain sen huijattua nostamaan laukan juuri ennen käännöstä. Oikea laukkahan sieltä tuli, jes!











Julin kanssa päästään treenaamaan juttuja enemmän viikonloppuna, kun se on kolme päivää mun hoidossa. Saa nähdä mitä kaikkea kivaa keksitään, mielessä on ollut poni-picnic muunmuassa ;)
8

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat