sunnuntai 30. tammikuuta 2011

pitkästä aikaa ratsailla



Jee, pääsin piiiiitkästä aikaa ratsastamaan taas ihan kunnolla :) Sain liikuttaa  muutaman tuntihevosen tänään, ratsastin itse kaksi ja kaveri ratsasti yhden. Sain siis myös kuvia kun kaveri kuvaili (:

Menin ensin Astalla, mun mielestä ehkä tallin kivoimmalla tuntihevosella jos nyt Julitaa ei lasketa. Astalla kävin tunneillakin edellis syksynä ja keväänä, kunnes se vähän niin kuin vietiin alta ja siirryin ratsastamaan taas Julilla. Asta on aika iso ja vahva, mutta se on muuttunut alkuajoista todella paljon parempaan suuntaan :) Tänään sillä oli ihan mukava vääntää koulua, tein aika rennosti kaikenlaisia taivuttavia tehtäviä, vähän kolmikaarista ja kahdeksikkoa ja avotaivutuksia. Ei siis mitään kovin erikoista. Lopuksi käytiin vielä kävelemässä maastossa pikku lenkki. Asta oli kiva ratsastaa, rento ja yhteistyöhaluinen. Laukkakin sujui todella rauhallisesti, melkeinpä piti käskeä eteenpäin :)

Astalla ratsastelun jälkeen kaveri meni yhdellä tuntihevosista ja minä kuvailin ja vähän opetinkin. On paljon mukavampi opettaa ihmisiä jotka oikeasti osaa ratsastaa eikä tarvitse pelätä ratsastajan tippumista kun hevonen vähän hätkähtää jotain. Tosin enpä nyt tiedä miten paljon mulla on annettavaa kun kaverit on lähes saman tasoisia ratsastajia, ovat kuitenkin ihan tykänneet ja olleet tyytyväisiä kun olen joskus pitänyt tunteja talutuspalkkioiksi.

Lopuksi ratsastin suokkitamman Irman. Irman kanssa me ei olla mitään ylimpiä ystäviä, kun molemmat on vähän malttamattomia. Kävin ensin maneesissa vähän ravailemassa ja laukkaamassa, minkä jälkeen lähdettiin maastoon kävelemään. Maneesissa kaikki sujui ihan kivasti, mutta maastossa mentiin joko liian hitaasti tai hiihtäjät oli kovin häiritseviä tai muuten vaan ei miellyttänyt kulkea polulla vaan mielummin umpihangessa. Oli varmaan ihan mukavaa katsottavaa hiihtäjille, päästiin kuitenkin suuremmitta ongelmitta takaisin tallille ;)

- Essi


0

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ollaan supersuosittuja!

Heheheheeee jee meillä on jo 11 lukijaa! :D Oltiin niin varmoja että saadaan kirjotella ihan vaan toisillemme täällä. Kaikki kuitenkin "lukee" meitä vaan säälistä tai on vahingossa erehtyny painamaan "LUE" nappulaa ja nyt kiroaa sitä päivää kun sen teki kun ei tiedä mistä sen blogin lukemisen voi lopettaa ;) Mutta kiitos teille pakkolukijoille, tässä supersöpöjä kuvia musta ja lenskusta ihan vaan 11 lukijaa juhlistaaksemme. Ja yleisön pyynnöstä kuvat ovat isompia kuin ennen ;)


Eka kuva on viime kesältä kun käytiin ajamassa Pennillä ihan ensimmäistä kertaa (: Oli super hauskaa, Pennikin toimi superisti!

Toka kuva on vissiin sitten edelliskesältä, kun Pipsu aka Börje oli muuttanut omistajansa luo Vehmaalle. Sain käydä ratsastelemassa sillä ja Lenskulle siunaantui ratsastettavaksi ah niin ihana ratsastettava, Börjen BFF Ehti. ;) Ehti on Lenskun lempiheppa ehdottomasti.












Ja kolmas kuva on Turun kulttuuripääkaupungin avajaisista. Jäädyttiin ihan MIELETTÖMÄSTI viikko vai kaksi takaperin kun seisottiin pitkälti toista tuntia -15 asteen pakkasessa.


PS. Poju on jo paremmassa kunnossa, huomenna sillä saa jo ratsastaa kevyesti :) Hyvä syy siis lähteä koulusta paria tuntia aikaisemmin ;)

-Essi ja Lensku kiittää ja kumartaa ja lupaa postailla jatkossakin!
0

tiistai 25. tammikuuta 2011

Lisää ratsastustaukoa :(

Pojulla oli ähky :( Poni oli kliniikalla pari päivää ja pääsi sitten takaisin kotiin. Se sai tietysti saikkaria, eli en pääse vieläkään ratsastamaan. Kävin eilen kahteen kertaan taluttelemassa ja ruokkimassa ponia, samoin tänään aamulla ennen kuin menin kouluun. Toivotaan että poni tulee nyt kuntoon, ettei tulisi enempää vastoinkäymisiä. Ratsastustauko pitkittyy vaan,joten ajattelin että olisin voinut mennä tunnille tässä joskus. Metsäkylässä on kuitenkin estelomaa tämän kuun loppuun asti, enkä ole kovin innoissani koulutunnille menosta, kun ei ole mitään hevosta jolla haluaisin mennä ja vielä maksaa itseni kipeäksi siitä huvista.. Katsellaan, en montaa viikkoa kuitenkaan haluaisi olla täysin ratsastamattakaan.


-Essi
0

torstai 20. tammikuuta 2011

Pojulla pitkästä aikaa

Poju oli viime viikolla kuumeessa, nyt kävin tiistaina taluttelemassa sitä puolisen tuntia. Oli mukavaa nähdä ponia pitkästä aikaa :) Harjailin sen huolella ja totesin että se on alkanut jonkin verran luottaakkin, kun söi samalla ihan rauhassa. Syksyllä poni vielä seisoi keskellä karsinaa jännittyneenä tarkkaillen jokasta liikettä.
Maneesissa kaikki sujui ihan kivasti, tein siis maastakäsin vähän jotain harjotuksia. Pysähdyksiä ja peruutuksia, ihan vaan seuraamista. Poju on siitä kiva, että sen kanssa on hauska tehdä maastakäsinjuttuja kun se oikeasti kulkee perässä ja reagoi siihen mitä ite tekee sen vierellä. Juli taas on perässävedettävä malli joka ottaa hatkat mahdollisuuden tullen. Poju olisi kulkenut varmaan ilman naruakin yhtä nätisti vierellä. Kävelytyksen jälkeen tutustuttiin vielä jakkaraan, kun se taas vaihteeksi tuntui aivan mahdottomalta ohittaa. Poni varmaan vain luuli joutuvansa töihin, kun ilman satulaa joudun aina kiipeämään sen selkään jakkaralta ;) Testattiin Pojun uutta riimua jonka ostin sille joululahjaksi, vihreä on niiiiiiin sen väri!




Tänään ( torstaina siis ) kävin kävelyttämässä Pojua selästä puolisen tuntia. Lukiokaveri kävi moikkaamassa meitä tallilla, oli kiva nähdä kaveria pitkästä aikaa taas :) En tehnyt mitään kovin kummallista, vähän temponvaihteluita käynnissä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Muutamat väistöt ja avotaivutukset tein pitkille sivuille myös. Avot sujui yllättävän hyvin, väistöt ehkä vähän heikommin. Mitään kummoisuuksia nyt en tehnyt enkä ihmeitä odottanut poniltakaan, kun ei ole viikkoon ratsastettu eikä verrytelty ravissa tai laukassa ollenkaan. Oletin että Poju olisi reippaampi viikon ratsastustauon jälkeen, mutta pikemminkin sitä piti käskeä eteenpäin. Toivotaan että poni tervehtyy pian täysin, että päästään taas treenaamaan kunnolla. Joskos päästäisiin lopulta sinne tunnillekkin joskus :)


(Pojun suojat oli varmaan omistajilla kotona pesussa, niin jouduin lainaamaan sille mun omia vaaleenpunasia suojia. Poju ei ehkä ihan arvostanut värivalintaa... ;)   )

-Essi


2

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

voooi voi voi.

En sitten päässytkään torstaina sinne tunnille vaikka tilaa olisi tullut, Pojulle nousi aamulla kuume niin piti jättää väliin :( Poni on saikkarilla melkeen ensi viikon loppuun asti, eli ratsastustauko pitenee taas viikolla lisää. Harmittaaaaaaaa.............
Mun tuurilla leikkaus osuu kuitenkin samalla viikolle ponin tervehtymisen kanssa ja lopulta pääsen ratsastamaan vasta joskus kesällä.


-Essi
0

tiistai 11. tammikuuta 2011

Lääkärissä.

Tänään oli sitten se lääkäri. Kävin ensin röntgenissä missä kului 40 minuuttia normaalin 5 minuutin sijasta :D Yrittivät ensin kuvata olkavartta, hämmentyivät kun sanoin että ei tässä käsi oo kipeenä vaan jalka. Lähettivät sitte takasin käytävään odottelemaan ja kutsuivat hetken päästä takas. Sillä kertaa sitte juttelin sen oman lääkärin kanssa joka kyseli että siis mikä kohta nyt olikaan kipeenä ja pahotteli sekaannuksia. No taas lähettivät käytävään kun "ei me voida kuvata jalkaa käden lähetteellä". Jostain ne sitten sai repästyä sen lähetteen ja lopulta pääsivät kuvaamaan jalkaa niinkun pitikin. Lääkärin vastaanotolla tosiaan sitten todettiin että kuva on otettu vähän väärästä kohtaa, se kohta joka olisi pitänyt nähdä, ei näkynyt ihan kokonaan. JEII!! Nooo eipä se mitään, ihan riittävästi nähtiin että lääkäri totesi leikkaustarpeen. Jalka nyt sitten leikataan varmaan kahdesta kohtaa, ensin käydään magneettikuvassa mihin pitäisi tulla kutsu parin viikon sisällä.
Mitään liikunta tai ratsastuskieltoa en onneksi saanut, siinä määrin kun jalka ei vaivaa saan tehdä mitä tykkään. Toivotaan nyt sitten vaan että se pysyy jotenkuten kuosissa. Torstaina olisi tarkotus päästä taas ratsastamaan, menen Pojun kanssa tunnille jos vaan siellä on tilaa :) Kiva päästä ponin kanssa tunnillekkin ekaa kertaa, vaikka tunti onkin vain perus ratsastuskoulutunti.

Pakko tähänkin postaukseen nyt on löytää joku kuva, muuten tulee hirmuisen pitkä pätkä ilman kuvia! Heheee, aasinsilta leikkauksista! Mulla on siis käsi leikattu kahdesti saman jutun takia mikä vaivaa jalkaakin nyt. (Eli siis ylimääräisiä luukasvaimia jotka johtuu harvinaisesta perinnöllisestä sairaudesta. Ne on harmittomia ellei ala häiritsemään jänteitä tai hermoja tmv, mitä voi tapahtua jos luu alkaa vaikka kasvaa. Sillon se voi estää jänteitä ja lihaksia liikkumasta oikein tai puristaa hermoja.. ) Edellis syksynä leikattiin käsi viime kerran, otti ihan mielettömästi päähän kun käsi leikattiin päivää ennen kun Juli tuli takaisin pitkältä laidunlomalta. Pääsin ponia katsomaan vasta 2 päivää leikkauksen jälkeen.



-Essi
0

perjantai 7. tammikuuta 2011

Yhyy.

Tiistaina on siis aika omalle lääkärille, sitä ennen käydään röntgenissä. Jalka on jo vähän parempi, ei särje samalla tavalla enää. Kepeillä kuitenkin hypin, toivon niin kovasti että se tulisi kuntoon eikä tulisi mitään kamalaa ratsastustaukoa.. :( Jos jalka nyt tätä vauhtia tulee paremmaksi niin luulisin että viikon päästä pääsen jo ratsaille. Ei nyt haittaa vaikka lääkärit päättäisivätkin leikata, kun leikkaus kuitenkin olisi vasta ehkä kesällä tai loppukeväästä. Siihen mennessä Poju on jo lähtenyt omaan kotiinsa ja itse lueskelen pääsykokeisiin, niin ei haittaa vaikkei ratsastamaan pystyisikään. Kunhan jalka nyt vaan tulisi viikon sisällä sen verran kuntoon että pääsisi taas ratsastamaan.

-Essi
0

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

buranaa, keppejä, leikkauksia ?

Tulipa taas ratsasteltua. Tarkoitus oli liikuttaa Poju tosi kevyesti ilman satulaa, mutta ponille ei kevyt köpöttely kelvannutkaan. Ratsastin maneesissa samaan aikaan kolmen muun ratsukon kanssa ja Poju päätti esitellä aivan uusia puolia itsestään säikkymällä ja myös singahtelemalla hallitsemattomasti. Ennen poni on säikähtäessään vain niiannut puolisen metriä alaspäin, mutta tänään suunta oli aivan toinen. Ja aika selväähän se on, että kun lasketteluhousuilla istuu lapaset kädessä ponin selässä niin eihän se pito ole kovin kummoinen. Kahdesti kävin tunnustelemassa maaperää, eikä se siitä pehmeämmäksi muuttunut. Toisella kertaa jäin vähän jalkoihin, ja nyt on selkä jumissa, pää kipeä ja jalka aivan paskana. Tosin jalka oli kipeä jo aikaisemmin, minkä takia olikin tarkoitus mennä kevyesti ilman satulaa. Tässä mietin että lähdetäänkö terveyskeskukseen jo tänään arvioimaan pääkopan tilaa ja hakemaan keppejä, vai odottelenko että pääsen huomenna tyksiin omalle lääkärille..

Porukat oli aloittaneet pakkailun muuttoa varten sillä aikaa kun olin tallilla, ja tietokonepöydälle oli kasattu mun vanhoja kuviksentöitä. Tän yhden olin unohtanut ihan kokonaan, jotenkin tykkään tästä vaikkei mikään mestariteos olekkaan :) Vissiin lukion ekalta luokalta, eli joku 4 vuotta vanha.


-Essi
0

lauantai 1. tammikuuta 2011

Pulkkailua :)

Kotiuduttiin sitten Vehmaalta vihdoin. Testattiin Pennin kanssa ihan uutta lajia, pulkkaratsastusta. Tallista löytyi hevoskokoiset hiihtoratsastusvaljaat, jotka sopivat massavalle Pennille ihan hyvin ;)
Ei muuta kuin juoksutusliinan viritys kiinni valjaisiin ja pulkkaan istumaan. Testattiin pulkan vetämistä ensin lumisellä kentällä, mutta eihän se pulkka siellä tietenkään liikkunut yli puolimetrisessä hagessa. Suunnattiin siis vähäliikenteiselle tielle, jossa pulkan vetäminen onnistui ongelmitta, poni paineli minkä jaloistaan pääsi! Pukkejakin tuli vain tasan yksi, eikä poni välittänyt ohi viilettävästä pulkastakaan.
Ei siis muuta kuin pulkkaratsastuskisoja etsimään ;) No ehkä ei, ei välttämättä ihan kisoissa kyllä pärjättäisi ellei muilla olisi pieniä ja hitaita poneja tai muuten huonoa tuuria matkassa.




-Essi
0

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat